Kezdődik a soroksári Duna-híd építése

 

Megkezdődött az M0-ás autóút szélesítésének keretein belül az új Duna-híd építése a soroksári Duna-ágon – közölte  NIF Zrt. havi jelentésében. Az elkerülő út déli, M1-es és M5-ös közötti, jelenleg kétszer kétsávos, leállósáv nélküli szakaszát három részre bontva bővítik kétszer háromsávos plusz leállósávos gyorsforgalmi úttá.

Az M1-M6 közötti 6,6 km szakaszon hozzáláttak a csomóponti ágak korrekciójához, továbbá az elválasztósáv kialakításához, a vízelvezető rendszer kiépítéséhez. A hidak szerkezetkészek, már a hídtartozékok szerelése zajlik.  Folytatódott a hírközlő hálózat megvalósítása, a támfalépítés, a zajvédő falak elhelyezése. Az átadás tervezett időpontja szeptember.

Az M6-51. sz. főút közötti 11 km szakaszon elkezdték a Soroksári Duna-híd felszerkezetének építését, már a mederhídon is dolgoznak. A Hárosi Duna-híd két mederpillérnél a pillértest építése, a vasbeton elemek elhelyezése történik, az ártéri szakaszokon befejezéshez közelít a pillérek kialakítása, és előkészülnek az acél felszerkezet helyszíni szereléséhez. A 6-os út feletti hídon a pályalemez betonozása a következő lépés, a XXII. kerületben pedig hozzáláttak a gyalogos aluljáró átépítéséhez. A kivitelezésnek jövő őszig kell elkészülnie.

Az 51. sz. főút-M5 közötti szakaszon túl vannak a kivitelezők a harmadik sávval kapcsolatos betonburkolat építésen. Folytatták az útburkolati alapréteg és a védőréteg építését, az aszfaltréteg kialakítását az 51-es csomópont ágaiban, továbbá a főpálya egyes szakaszain. A hidaknál pályalemez építés, háttöltés építés és betonacél szerelés zajlott. Sikeresen megtörtént a nagyfeszültségű közművezetékek kiváltása. A középfeszültségű vezetékek kiváltásán még dolgoznak, csakúgy, mint a vízépítési-vízelvezetési rendszerek megvalósításán. A munkák várhatóan az év végére készülnek el.

Forrás – NIF

Magyarország.autópályán.hu


Autótérképek Highwaymaps Startmaps