Elkészült az M0 újabb szakasza

 

M0 autópályaÁtadták a közlekedőknek az M0-s autóútnak az 51-es főút és M5-ös autópálya közötti újonnan épült 6,3 kilométeres szakaszát, az autósok mostantól több mint 75 kilométer hosszan folyamatosan haladhatnak a körgyűrű megépült, az M1-es autópálya és 11-es főút között szakaszán.

Az M0-s autóút M5-ös autópálya és 51-es főút között új nyomvonalon megépült – kétszer három forgalmi és egy-egy leálló sávos – szakasza az útgyűrű keleti és déli szektorát kapcsolja össze, a modern technológiával épült 6,3 kilométeres új szakasz révén nemcsak folyamatossá, de biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés – mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az átadó ünnepségen.

Hangsúlyozta azt is, hogy az útszakasz nemcsak az ott élők életét és az átutazók helyzetét könnyíti meg, de tranzitjellegéből adódóan európai jelentőségű. Az államtitkár hozzátette, hogy a teljes útpálya díjmentes minden jármű számára.

A beruházással lezárult a déli szektor bővítésének utolsó üteme, ezzel a szakasszal nyerték el értelmüket az M7-es és az M6-os között, illetve az M6-os és az 51-es főút között elkészült fejlesztések – mondta.

Az M7-es és az M5-ös autópályákat összekötő M0-s autóút szeptember közepétől lesz 8 sávos (kétszer három forgalmi, illetve egy-egy leálló). Az M6-os autópálya és az 51-es főút közötti szakasz bal pályáján a kivitelező jelenleg végzi a befejező forgalomtechnikai munkálatokat, ezt követően az M7-es és a 11-es főút között átlagosan 100-110 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek az autósok az M0-s körgyűrűn – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A nettó 9,7 milliárd forintba kerülő beruházás kivitelezője az EMWL Autópálya Konzorcium volt, a projekt az Új Széchenyi Terv forrásaiból, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Forrás – MTI

 


Autótérképek Highwaymaps Startmaps