Sebességkorlát az autópályákon

 

Kátyúk és egyéb úthibák miatt több autópályán is sebességkorlátozást vezetett be az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. – közölte a szervezet.

 

A közleményben azt írták, az elmúlt napokban a szokásosnál több úthibát észleltek, ezért belső átcsoportosításokkal plusz erőforrásokat vontak be a hibák kijavításába, emellett sebességkorlátozást vezettek be az M0-ás, az M1-es, az M2-es, az M3-as, az M30-as és az M7-es gyorsforgalmi utak egy-egy szakaszán. Az úthibákra a változtatható jelzésképű táblák is figyelmeztetik az autósokat. Jelezték, hogy az érintett szakaszokon az elmúlt időszakban nem történt súlyos baleset.

Az ÁAK alvállalkozóit arra kérte, hogy a javítások mielőbbi befejezése érdekében több emberrel és géppel végezzék a munkát. Hozzátették ugyanakkor, hogy a jelenlegi időjárási körülmények között gyors javulásra nem lehet számítani, mert a munkát hóesésben, esőben elvégezni nem lehet.

A kátyúk ideiglenes elhárítását a mérnökségek folyamatosan – szükség szerint éjjel is – végzik. Az ideiglenes javítást követően a burkolathibák végleges helyreállítása speciális szaktudást igénylő alvállalkozó bevonásával történik.

Forrás – MTI


Autótérképek Highwaymaps Startmaps