Leáll az ásatás az M43 folytatásánál

autópálya matrica vásárlás
 

Pénzhiány miatt ideiglenesen felfüggesztette az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti nyomvonalán folyó régészeti ásatást a Móra Ferenc Múzeum.

A lépésre azért kényszerült a közgyűjtemény, mert a múzeummal szerződéses kapcsolatban álló Nemzeti Örökségvédelmi Központ (NÖK) még az áprilisi régészeti munkák ellenértékét sem fizette ki, a benyújtott, és még ki nem fizetett számlák értéke több százmillió forint. A Csongrád megyei múzeum tovább már nem tudja megelőlegezni a feltárás költségeit.

A felfüggesztés azért is fájdalmas, mert a nyár folyamán minden korábbinál intenzívebben haladt a munka, a régészeken nem múlhatott volna a feltárás határidőre történő befejezése. A Móra Ferenc Múzeum azonnal dönt az ásatás folytatásáról, amennyiben a közgyűjtemény számlájára megérkezik a már régen elvégzett munkák ellenértéke és garancia mutatkozik a jövendőbeli pontos kifizetésekre.

Jövő év június 15-éig az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti 25 kilométeres nyomvonalán mintegy 400 ezer négyzetmétert kell feltárniuk a Móra Ferenc Múzeum régészeinek.

Forrás – MTI

Magyarország.autópályán.hu


Autótérképek Highwaymaps Startmaps