Jövő évre csúszik az M3 folytatása

 

Az új ütemezés szerint 2012. november 30-án fejeződnek be az M3-as autópálya Nyíregyháza és a 49-es számú főút közötti szakaszának kivitelezési munkálatai.

A 33,8 kilométer hosszú szakasz az eredetei tervek szerint az idén decemberre készült volna el, de a beruházás folyamatát az időjárás és az elhúzódó régészeti feltárások hátráltatták.

A régészeti feltárások október 31-én fejeződnek be, ezután kezdődhet a teljes értékű kivitelezői munka a sztrádaszakaszon. A szabolcsi megyeszékhelytől a 49-es főútig tartó kétszer két sávos autópályán három csomópont, két pihenőhely és összesen huszonhárom műtárgy épül meg.

Az M3-as következő, Őrtől Vásárosnaményig tartó 11,9 kilométeres szakaszának kivitelezési munkáira várhatóan októberben ír ki új közbeszerzési eljárást a NIF Zrt., szerződéskötés 2012 januárjában várható. A szintén kétszer két forgalmi sávval rendelkező, 130 kilométer per órás tervezési sebességű, aszfalt burkolatú sztrádaszakaszon a tervek szerint négy különszintű csomópont és hat darab vadátjáró épül meg.

Magyarország.autópályán.hu

Forrás – MTI


Autótérképek Highwaymaps Startmaps