Bővül az A1 autópálya Dubrovnik felé

 

horvát Forgalomba helyezik pénteken a horvátországi A1-es autópálya újabb szakaszát, amely Dubrovnik irányába és a bosznia-hercegovinai határ felé összesen 24 kilométernyi új utat jelent – tájékoztatta a horvát Tengerészeti, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium csütörtökön az MTI-t.

Az ipszilonban elágazó A1-es sztráda 16,1 kilométeres szakasza az eddigi déli végponttól, Vrgoractól Ploce csomópontján keresztül K

aramaticiig tart, Dubrovnik felé közelítve. A másik irányban A10-ként jelzett autópálya a Ploce csomóponton keresztül a bosznia-hercegovinai határig húzódik 7,5 kilométer hosszan.

A hegyvidéki terepen haladó sztrádaszakaszon hét viadukt, két-két felüljáró és aluljáró, valamint négy alagút épült, a beruházás 1,7 milliárd kuna (mintegy 66,5 milliárd forint) költséggel készült el.

A horvát A1-es autópálya Zágrábtól Dubrovnik irányába az új szakasszal együtt 483 kilométer hosszú, díja a személygépkocsik számára 228 kuna (8900 forint). A Bosznia-Hercegovina felé tartóknak az új, A10 jelű szakaszon Zágrábtól a határig 229 kunát (8960 forintot) kell fizetniük.

Forrás – MTI

 


Autótérképek Highwaymaps Startmaps