Kezdődik az M4 építése

autópálya matrica vásárlás
 

M4 autópálya

Megkezdődik az M4-es autópálya építése Abony és Fegyvernek között novemberben, a kivitelezés nettó összege mintegy 111 milliárd forint – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden.

A NIF közleménye szerint a 29 kilométeres autópálya három részben épül. Az első az Abony és a Tisza közötti 13,4 kilométeres, a második a Tisza-hidat magában foglaló 2,3 kilométeres, a harmadik pedig a Fegyvernekig tartó mintegy 13,2 kilométeres szakasz. A 13,4 kilométer hosszú szakasz nyertes kivitelezője a CHSM Konzorcium (Colas Hungária Zrt. és Swietelsky Magyarország Kft.), a kivitelezés nettó összege 46,7 milliárd forint.

A második szakasz nyertese az Acél-Híd Konzorcium, a kivitelezés összege mintegy nettó 32,6 milliárd forint. A Fegyvernekig tartó 13,2 kilométeres szakasz építtetője a Strabag Általános Építő Kft., a kivitelezés nettó összege 31,5 milliárd forint.

Az Abony és a Tisza közötti kétszer kétsávos és leállósávos úton 13 műtárgy, egy kétoldali komplex és egy kétoldali egyszerű autópálya-pihenő, valamint két csomópont és kilenc különszintű keresztezés lesz.

A beruházás az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Programja (KÖZOP) keretében valósul meg, uniós források felhasználásával – közölte a NIF.

Forrás – MTI

 

 


Autótérképek Highwaymaps Startmaps