Újabb szakaszon három sávos az M0

 

Vasárnap délelőtt adják át a forgalomnak az M0-s útgyűrű M6-os és 51. számú főút közötti jobb pályájának kibővített szakaszát: 11 kilométeren az eddigi két sáv helyett már három sávon haladhatnak az autósok, és leállósáv is épült.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője szerdán elmondta: az M0-s M6-os és M5-ös autópálya közötti, 17,3 kilométeres szakaszán jelenleg 2×2 sáv van, és ezen a szakaszon gyakoriak a dugók, torlódások, mivel naponta sávonként mintegy 25 ezer gépjármű halad itt át. Ezen segít a mostani bővítés. Loppert Dániel hozzátette, hogy az 51. számú főút és az M5-ös között új nyomvonalon épülő 6 kilométeres szakasz bővítése is folyamatban van, amelyet várhatóan augusztus végén adnak át.

A kommunikációs vezető elmondta: a 11 kilométeres szakasz kibővítése 34 milliárd forintos beruházással valósult meg, amelynek 85 százaléka európai uniós forrás volt.

A vasárnapi átadásról elmondta, hogy délelőtt 10 órakor helyezik forgalomba a kibővített szakaszt; erre az időre – körülbelül 15 percre – lezárják az M0-s M7-estől Szeged felé vezető részét. Az érintett szakasz régi részén szeptemberig még forgalmi korlátozásokra lehet számítani, az elválasztóelemek, táblák áthelyezése, valamint a sávok átfestése miatt.

Forrás – MTI


Autótérképek Highwaymaps Startmaps