Az autópályakezelő felkészült a télre

 

A téli felkészülés utolsó lépéseként november első felében mind a tizenöt mérnökségén megtartja a téli gépek szemléjét az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. – tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

A téli üzem során az ÁAK mintegy 740 kilométer autópálya, 216 kilométer autóút és főút, valamint 398 kilométer csomóponti ág, illetve pihenőhelyi út síkosság- és hómentesítéséről gondoskodik. A biztonságos téli közlekedés érdekében a társaság szakemberei már megszüntették a burkolat- és padkahibákat, gondoskodtak az úttartozékok javításáról és pótlásáról, eltávolították a hóakadályt okozó növényzetet, valamint kihelyezték a hófogórácsokat.

A közlemény szerint a társaságnak jelenleg 126 olyan járműve van – mérnökségenként átlagosan 8-10 -, amelyek aktívan részt vesznek a téli elhárításban. A gépek intenzív téli felkészítése augusztus végén kezdődik, és a november elején esedékes gépszemlékig tart.

Az ÁAK mérnökségeinek raktárában az elmúlt években felhasznált só átlagának megfelelő mennyiséget tárolnak – közölte a társaság. Az elmúlt időszakban mintegy 25 000 tonna sót használtak síkosság-mentesítésre évente.

Forrás – MTI

 


Autótérképek Highwaymaps Startmaps