Megvan az M35 tervezője

 

M35 autópálya

A majdnem 25 kilométeres autópálya-szakaszt a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes M35 Konzorcium rajzolhatja meg.

 

Eredményt hirdetett az Új Széchenyi-terv részeként megvalósuló M35 autópálya Debrecen-Berettyóújfalu közötti szakasz és a Debreceni Nemzetközi Repülőteret az M35 autópályába bekötő út tervezésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.  A társaság szerdai közleménye szerint a beruházást a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes M35 Konzorcium tervezi meg.

A konzorcium vezető tagja az UTIBER Közúti Beruházó Kft., tagjai a Tura-Terv Mérnökiroda Kft. és az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt.
A szerződéses összeg nettó 2,297 milliárd forint. A tervezési feladatok várhatóan 2014-re készülnek el.

A feladat része például a szakaszok, utak engedélyezési és kiviteli terveinek, valamint a nyomvonal kormányrendelettel való megállapításához szükséges dokumentációnak az elkészítése, továbbá az összes szükséges engedély beszerzése, illetve az ajánlati és kisajátítási terv elkészítése, utóbbi záradékolása.

A kétszer két forgalmi sávos autópálya-szakasz hozzávetőleges hossza 24,8 kilométer, több csomóponttal és egy komplex pihenőhellyel. A projekt az Új Széchenyi-terv részeként az Európai Unió támogatásával, a Közlekedés Operatív Program keretén belül valósul meg.

Forrás – MTI


Autótérképek Highwaymaps Startmaps