Javítják az M6-os alagutakat

autópálya matrica vásárlás
 

December elején megkezdődik az M6/M60-as autópálya alagútjainak helyreállítása, amelyeknél februárban repedéseket észleltek – közölte az autópálya üzemeltetője az MTI-el. A talajmechanikai és geodéziai vizsgálat kimutatta, a repedéseket az alagutak építésénél visszatöltött föld beágyazódási problémái és a tavalyi, szokatlanul csapadékos időjárása okozta – írta közleményében a Mecsek Autópálya Koncessziós (MAK) Zrt.

Az üzemeltető cég szerint az is megállapítható, hogy a repedések észlelése óta az alagutak állapota nem változott, azaz nem keletkezett további repedés. A MAK Zrt. tudatta azt is, hogy a garanciális kötelezettségeinek megfelelően helyreállítást saját költségén végzi el. A munkát december elején az alagutakon kívüli területeken kezdik, ami nem érinti az átjárók forgalmát, a járatokban azt követően, várhatóan jövő évben végzik el a helyreállítást.

Az autópálya négy átjáróból álló, Szekszárd és Bóly közötti alagútláncát február 11-én zárták le a főváros felől, mert a MAK Zrt. az alagutak több bejárati dilatációs kapcsolatánál felületi repedéseket észlelt. Az alagútbiztonsági tiszt akkori tájékoztatása szerint a repedések nem érintették az alagút szerkezeti elemeit; az alagutakat a Nemzeti Közlekedési Hatóság is vizsgálta.

Magyarország.autópályán.hu

Forrás – MTI


Autótérképek Highwaymaps Startmaps